Driver du ett företag och vill göra någonting speciellt för dina kunder eller dina anställda? Det är populärt att åka på en konferens och de flesta väljer ett hotell för detta ändamål. Men varför inte boka en lyxkryssning i Stockholm istället. Det är ett lite annorlunda alternativ som vi är säkra på kommer bli väldigt omtyckt av de som deltar. Många arrangörer ger dig möjlighet att ha både en kundkickoff och ett mer seriöst kundmöte. Du väljer själv vad som passar dig och ditt företag bäst.

Att komma iväg på en konferens eller någon annan typ av event kan göra under för stämningen i arbetsgruppen. Att sitta på en båt och åka runt i Stockholms skärgård kommer definitivt att göra dina anställa mer motiverade för framtida arbetsuppgifter. De flesta arrangörer ger dig dessutom möjlighet att förboka mat så allt är fixat och klart när ni stiger ombord. Om ni är en större grupp som ska åka kan det vara skönt att ordna så mycket som möjligt i förväg så ni kan fokusera på de aktiviteter som ska göras. Det finns många olika arrangörer i Stockholm med lite olika rutter och båtar. Jämför olika alternativ för att hitta det som passar dig bäst.

Det behöver inte handla om en konferens som endast gäller för ett företags anställda. Många arrangörer anordnar även olika former av säljmöten och konferenser för kunder. Du som företagare har chansen att kombinera ett möte eller utbildning med en härlig upplevelse som slår det mesta. Du behöver normalt inte tänka på hur du ska koppla in din laptop och liknande eftersom det då finns internet och all utrustning ombord. Du behöver bara fokusera på dina kunder och kan ge dem all uppmärksamhet. Vi som är företagare själva kan varmt rekommendera denna typ av konferens.

Du kanske undrar vad du kan förvänta dig om du skulle boka en sådan konferens. Det skiljer sig så klart lite mellan företagen men vi tänkte ge ett litet exempel. Det brukar börja med att samtliga deltagare hämtas upp på en bestämd plats och blir serverade en välkomstdrink. Då är det en ypperlig chans att hälsa alla välkomna och förbereda alla för vad som komma skall. Sedan har ni möjlighet till presentationer, aktiviteter eller vad det är som står på schemat. När detta är färdigt brukar det serveras en middag i form av en buffé eller en bestämd meny. Eftersom ni befinner er på en båt kan du räkna med att det kommer serveras flera fiskrätter. Till sist brukar det finnas tid till att avnjuta en drink eller två samtidigt som ni beundrar de vackra omgivningarna.