Många förknippar ordet lyxkryssning med ett stort fartyg som reser runt i Medelhavet. Men det finns faktiskt lyxkryssningar på betydligt närmare håll. Du behöver inte alltid resa på ett större skepp, utan kan istället hyra en mindre och lyxig yacht. Det är perfekt om du till exempel vill fira någonting speciellt som en bröllopsdag, födelsedag eller något annat speciellt tillfälle. De flesta företag i Stockholm som arrangerar detta vänder sig både till privatpersoner och företag. Det finns till och med de som gifter sig på en sådan kryssning. Läs vidare för att lära dig mer om vad du kan förvänta dig på en sådan kryssning.

I Stockholm finns det en rad fina och mindre båtar som bara väntar på att ta med dig ut på de omkringliggande öarna och omgivningarna i Stockholm. Oftast kan arrangören anpassa sig efter era önskemål så ni kan se precis de platser ni vill. Det beror naturligtvis även på storleken på båten och om det är möjligt att ta sig in i de mindre hamnarna. De flesta företagen riktar sig till lite mindre sällskap när det kommer till nöjeskryssningar. Normalt tar de bokningar upp till cirka 30 personer. Men det varierar också så klart och beror även på kapaciteten hos företaget.

De flesta av dessa kryssningar sker under dagtid men det finns även alternativ som erbjuder övernattning, dock för ett lite mindre antal gäster. Om ni åker på en lite längre kryssning brukar det finnas tid för att gå i land i skärgården och åka på olika utflykter på land. Det blir som en riktigt härlig semester hemma i Sverige, vilket inte alls är fel i dessa tider.

Om du inte vill ha ett traditionellt kyrkobröllop kan det vara en god idé att göra någonting annorlunda och gifta dig på en nöjeskryssning i Stockholms skärgård. Det kommer definitivt att bli en minnesvärd dag och säkerligen något som många gäster inte har upplevt tidigare. Ni kan även ha er bröllopsmiddag på båten, vilket är perfekt en härlig sommardag.

Tillhör du dem som inte vill planera din egen resa utan hellre vill boka ett paket där allting ingår? I så fall kan du sitta lugnt i båten. De allra flesta arrangörer erbjuder flera olika färdiga paket där det ingår ett visst antal stopp i skärgården och även mat och dryck. Du behöver bara välja det som bäst faller dig i smaken.

Det behöver inte alltid vara så avancerat när det kommer till nöjeskryssningar. Det är också fullt möjligt att bara åka på en lunch- eller middagskryssning. Oftast varar en lunchkryssning i cirka tre timmar och du går aldrig i land utan sitter bara och äter gott på båten. Normalt kan du se menyn i förväg om du går in på arrangörens hemsida. En del erbjuder även buffé och fika. Du kan i alla fall vara säker på att det är mycket som är inspirerat av havet, som räkor och fiskrätter.